dinsdag 24 mei 2011

De laatste opname in UMC St. Radboud.

Vanmorgen van huis vertrokken met een vreemd gevoel. Aan dit jaar leek geen einde te komen en nu is het eindelijk zover. Nina zit naast me en is stilletjes en bang voor het aanprikken van het infuus, en naast haar zit een blije moeder. Blij voor Nina en blij voor ons.

Alsof het zo is afgesproken wordt het langzaam een beetje een speciale dag, de cliniclowns zijn er, zusters lopen binnen om Nina moed in te spreken voor de laatste keer, s'middags waren de konijnen er en we kregen bezoek van Brigitte.
Zo gaat de dag wel voorbij! Nina voelt zich ook nog steeds goed. Ik hoop dat deze kuur net zo verloopt als de vorige, want wat is het goed gegaan met Nina.
Ondanks dat ze net na haar verjaardag is opgenomen in Boxmeer voor 4 dagen, heeft ze een hele fijne tijd gehad.
Ze is veel naar school geweest en heeft hier ook al weer veel ingehaald, het doet haar ook goed om weer "gewoon" mee te doen.
We hebben veel leuke dingen gedaan een nachtje gelogeerd in een Pipowagen bij Warm Welkom echt een aanrader!




Afgelopen vrijdag hadden we een uitje van het Radboud naar Julianatoren in Apeldoorn, wat een superdag Nina en Bowie waren niet te stoppen en zijn overal in geweest.
En in de meivakantie zijn we dankzij stichting Gaandeweg heerlijk een weekje weg geweest naar Renesse. We hadden een mooi huisje aan het strand en een supergrote speeltuin achter in de tuin.
Bowie heeft de hele week rond gecrost op zijn fiets en geprobeerd garnalen te vangen. Nina heeft overal van genoten en bedacht dat het ook wel weer eens tijd werd om te gaan eten. Het was heerlijk om haar met smaak een boterham te zien eten. Wat een fijne week, Renesse we love it!

Nadat het in vanaf december tot april allemaal erg zwaar was voor Nina hadden we zeker niet verwacht dat het de laatste maanden zo goed met haar zou gaan.
Ben ik blij dat dit de laatste kuur is Ja. Ben ik bang dat het nog mis kan gaan Ja, ook een beetje, we zijn er nog niet.
Van deze kuur gaat Nina nog in een dip raken en een infectie loert dan weer om de hoek. Na deze kuur in het Radboud volgen nog de 2 giften vincristine in Boxmeer en dan zit het er echt helemaal op.
Over een maand kan Nina weer gaan opkrabbelen.
Vanmorgen op de fiets naar school probeerde ik Bowie uit te leggen dat dit de laatste opname in Nijmegen was. Is Nina dan weer helemaal beter mama?
Voor Bowie volstaat een simpel ja of nee maar zo makkelijk is het helaas niet. Dus wordt het een, Nee Bowie, Nina wordt denk ik nog één keer ziek van de chemo, dan moeten we nog een keer naar het ziekenhuis en daarna gaat ze opknappen en wordt ze weer gewoon Nina. En als het bolletje in haar hoofd niet meer terugkomt blijft ze voor altijd beter...........
Wat ben ik trots op mijn twee kanjers, ze hebben het allebei maar mooi geflikt!!