maandag 19 juli 2010

We zijn weer thuis,

Zondagmorgen ging het steeds sneller goed met Nina, en na overleg met de verpleegkundige mochten we lekker naar huis. Inmiddels zat ze alweer op een dieet van appelsap, roomboterkoekjes en spekjes en mijn nieuw verworven taken als verpleegkundige had ik ook al onder de knie dus we hebben er samen alle vertrouwen in dat het thuis goed komt.


Nou zou je zeggen inpakken en wegwezen, maar nee hoor Nina wou eerst dat haar vriendin Kim nog op visite kwam in het ziekenhuis en dan wou ze pas weer naar huis.
Mochten we Kim nou om de een of andere reden niet kunnen bereiken of kon ze niet mee dan moesten we nog maar een nachtje blijven.
Na enig speurwerk van Bas konden we Kim bereiken en wou ze gelukkig mee. Na een rondleiding op de afdelingen en nog even spelen in de speelkamer vond ze het best en konden we uiteindelijk naar huis.

Nog genoten van een heerlijke avond, zo fijn om weer thuis te zijn.

Vandaag alweer lekker een paar uurtjes naar school geweest en in de klas uitgelegt wat er in het ziekenhuis is gebeurt. Uitgelegt waarvoor de pac is en hoe de sonde werkt. Morgen komen ze nog van Sorgente om een voedingspomp en sondevoeding te brengen zodat we thuis ook vooruit kunnen. Nina krijgt ook een rugzakje waar de pomp en voeding inpast voor als ze bv naar school gaat. Maar als ze overdag goed eet hoeft ze alleen s'nachts aan de sonde te worden aangesloten.

En dan ga je gewoon weer even verder of alles normaal is, donderdag hebben we de eerste controle van de bloedwaardes, hopenlijk zijn ze niet teveel gezakt. Want we willen natuurlijk graag vrijdag die kanjers die voor de doe een wens stichting aan het wandelen zijn binnenhalen!

Tonny en Frank heel veel succes we zullen veel aan jullie denken!!!!!!

1 opmerking:

  1. Hallo lieve Nina, Marcha, Bas en Bowie,
    Op dit moment is het signaal helemaal goed en heb ik dankzij jullie dongel eindelijk alle blogs kunnen lezen. Wat een superidee om jullie ervaringen zo te delen! Wij zijn zoals velen die met jullie meeleven inderdaad superbenieuwd naar de dagelijkse gang van zaken in en uit het ziekenhuis en naar hoe Nina (en jullie) het allemaal beleeft. Wij zijn ook supertrots op ons dappere nichtje die al deze ellende zo heldhaftig ondergaat. Het inbrengen van zo'n sonde lijkt me een regelrechte ramp en wat bizar dat ze die vieze chemodrankjes geen lekker smaakje kunnen geven, ik vrees dat het dan echte rotzooi is... die hopelijk wel gaat helpen om Nina weer beter te maken!
    Wat goed Nina dat je alles op school hebt laten zien, zo weten je klasgenoten precies wat je waarvoor nodig hebt. Ga je het ook aan ons uitleggen als we weer in Nederland zijn? Nu zijn we nog lekker in Italiƫ en denken we iedere dag aan jullie. Het is erg warm in Italiƫ, dus zelfs tante Hanneke vindt het heerlijk in de schaduw!
    Gisteren zijn we naar Aqualandia geweest, een waterpretpark met allemaal gave glijbanen, dat zouden jullie ook leuk gevonden hebben. Vanmiddag gaan Koen en Marieke weer een uurtje (proberen te) surfen op de Adriatische zee.
    Veel liefs, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen