donderdag 11 november 2010

"Live" vanuit het ziekenhuis

Wat een luxe, ik had de laptop meegenomen om een filmpje te kijken en wat spelletjes te doen en nu kan ik zomaar opeens op internet. Kan ik jullie meteen even "live" op de hoogte houden. Gisteren heeft Nina door de stress van de opname de sonde uitgespuugt, ik was even niet thuis en toen heeft Bas maar 112 gebeld. De trauma helikopter stond gelukkig niet in de tuin toen ik weer thuis was maar Nina lag wel in een deuk. Dat was dus even paniek in de tent, maar achteraf konden we er om lagen. Overigens komen alle artsen die we vandaag tegenkomen ook niet meer bij want Nina vertelt het verhaal tegen iedereen in geuren en kleuren.
Omdat de sonde nu uit is heeft Nina besloten dat ze weer gaat eten (hmmm). Ze mag het tot morgen avond proberen. Om haar goede wil te tonen heeft ze al een beker cup-a-soup op met een halve boterham. Nou ik hoop dat het gaat lukken maar ik ben er bang voor.

De bloedwaardes zijn flink gestegen en daarom kan de kuur doorgaan. We starten met 100% en afhankelijk van hoe het deze keer gaat passen ze de dosis voor volgende week eventueel aan. Afwachten dus. Omdat de artsen niet willen dat Nina deze keer weer zo diep in de dip raakt willen ze met Neupogen starten dat is een medicijn dat het beenmerg helpt om weer sneller witte bloedcellen aan te maken. Dit medicijn moet dagelijks worden  ingespoten. Hiervoor wordt eerst een staafje onder de huid van het bovenbeen aangebracht waar dan een blijvend naaldje inzit. Voorlopig komt de thuiszorg dit dagelijks thuis doen (het inspuiten van het medicijn) op het moment dat de waardes voor de witte bloedcellen weer hoog genoeg zijn kan er gestopt worden met toediening van de Neupogen.

Nina staat deze maand in de radbode http://www.umcn.nl/OverUMCstRadboud/Publicaties/Radbode/Documents/Radbode%2017,%2005%20november%202010.pdf  Ze werd als een ster* onthaald veel zusters hadden haar al gezien in het krantje.
En als je een ster bent heb je natuurlijk recht op de mooiste kamer van het ziekenhuis, die hebben we nu met uitzicht op een vijvertje en een park. Best fijn, buiten stormt het en wij zitten hier samen knus op een kamertje en hoeven er lekker niet uit.

                               MINDER LEUKE DINGEN VOOR VANDAAG

* Aanprikken van de pac
* Het nieuws dat ze Neupogen krijgt.
* Opname in het ziekenhuis.
* Nina mist Bowie

                              LEUKE DINGEN VOOR VANDAAG

* De Radbode ligt in de schappen!!
* Ze heeft het laatste toy story poppetje dat ze nog niet hadden gegrabbeld voor het aanprikken van
   de pac. ( Collectie is nu kompleet god zij dank)
* Nina heeft een top 30 lijst gekregen met lekkere dingen die ze mag bestellen nu ze weer eet ( friet,
   knakworst, pannekoek etc)
* De schilder heeft weer een nieuw muizen schilderij gemaakt, speciaal voor Nina een schaatsende
   muis.
* Morgen komt Maartje (pedagogisch medewerkster met Nina knutselen.
* Lekker in bed chippies eten en tv kijken
* Nog 2 nachtjes slapen......

Gelukkig nog steeds méér  dingen waar we blij van worden dan andersom..

Groetjes van Marcha en Nina uit het ziekenhuis

2 opmerkingen:

  1. Haha, dat is grappig: in de Radbode! Die van ons lag al (ongelezen) bij het oud papier, maar nu heb ik hem gered en zal hem braaf bewaren! Wij zijn weer terug uit Kosice en ik ben blij dat je verhaal zo vrolijk klinkt! Ondanks wat minder leuke dingen, hebben de leuke dingen toch nog de overhand. Hou vol!

    Liefs, Riky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk zeg dat artikel in de Radbode, ik heb het meteen uitgeprint!!!
    Nina geniet maar van al die lekkere dingen die ze speciaal voor jou gaan maken.
    Als Marcha lief voor jou is laat ze dan ook wat meegenieten van al dat lekkers.
    Tot gauw in Mill

    groetjes Hannie en Paul
    en een dikke kus en knuffel van Emma

    BeantwoordenVerwijderen